Thursday, December 26, 2013

Sri Lanka part 1

Ma lihtsalt teesklen, et siin blogis pole oktoobri algusest saati tühi liiv ja igav väli olnud ja asun kohe honeymooni kirjelduste juurde. Me oleme Sri Lankal!! Ja siin on väga väga äge. See on lühikokkuvõte aga ärge muretsege mul on plaanis natuke pikemalt jutustada.

Lendasime Dubaist välja pühapäeva hilisõhtul ja Sri Lankale toob otse lend 4,5h. Aga see lennukis mitte magamine ja siis 3,5 tundi lennujaamast saare lõunaosasse sõitmine ikka väsitas meid totaalselt. Läbi Morgani sõbra, kes Sri Lankal tihti käib leidsime toreda autojuhi, kes meiega terve reisi kaasas on. Ta on pigem selline giid / autojuht. Thilak on umbes 50dates ja väga muhe. Ainult, et autoga sõidab niiiiiiii aeglaselt et seda ei saa kirjeldada.. samas on siin teed ja liiklus täiesti hullumeelne, et pigem vast hea et ta nii aeglane on. Aga Morgan küll vahepealt ütleb, et kui ta natuke aeglasemalt sõidaks siis ta saaks tee peal parkimise eest trahvi.

Igatahes Thilak tuli meile lennujaama vastu ja tõi meid Ahangama külasse, kus asus meie esimene hotell. Ma pilte pean hiljem lisama aga The Three by TPV on pisike (kokku 9 tuba) ja ülituus boutique hotell. Meil oli oma üleni valge aiamajake ja mu lemmik asi.. vannituba asus õues oma väikses aias. Eriti eriti tuus!! Esimene päev kui lõpuks hotelli jõudsime ei viitsinud muud kui magada ja pärast bassu äärde tuterdada ja õhtu lõpuks imeilusat päikeseloojangut vaadata ja õhtust süüa.

Söök on Sri Lankal igatahes siiani maksimaalselt hea olnud!! Morgan on ainult Sri Lanka karrit söönud ja mina umbes 80% kordadest värskelt grillitud hiidkrevette ja juurviljadega praetud riisi. Nii nii hea!! No ja meie eisel päeval siin oligi juba 24dets. Hommikul vedelesime bassu ääres õnnest uimased, et kaua oodatud puhkus ja honeymoon ongi käes ja lõunapaiku tuli Thilak meile järgi. Läksime Galle linna (mis on  umbes 20m sõitu meie juurest ja suurim lähedal olevatest) üli charming linn, kus kunagi võimul olnud portugal, holland, britid jne. Ja neist on hästi huvitavat arhitektuuri jäänud, nii et kondasime ringi vanas kindlusega ümbritusetud Galle Fortis ja sõime lõunat ja siis koju siestale. Nägime linnas plakatit Christmas beach partyle. Lubadused olid live band ja MEGA wine bottles ha ha..nii et peale uinakut läksime meist natuke eemal asuvasse Unawatunasse, et see ranna baar leida.. see võttis omajagu kondmist ja kui kohale jõudsime saime aru et see ei olnud parim mõte. Inimesed olid kella kaheksaks juba purjus ja söök ei olnud eriti hea(sest koht oli niigi täis turiste ju nad ei pea eriti pingutama) Morgan ütles, et ei kuna me ei teinud jõulukinke üksteisele, et siis jõuluõhtu võiks ikka ilusamas kohas midagi paremat süüa. Nii et läksime parema otsingutele. Meie hotelli lähedal on üks äge colonial stiilis fancy ranna hotell, nii et mõtlesime seda restot tsekkida. Sinna jõudes oli kell juba pool kümme ja selgus, et neil on ainult Chritmas buffee mis oli ulme kallis..manager aga ütles, et kuna me oleme nii hilised ja Morgan veel lisas et ta on taimetoitlane ka. Manager sellepeale ütles, et pff et kui sina oled taimetoitlane ja su naine nagunii paistab selline pisike siis te nagunii palju ei söö et davai jõulude puhul teen teile 50% hinnast. Nii et shampad kätte ja maaaailma uhket buffeed rüüstama. Seal mängis ka live band aga hoopis cool vana onu kes laulus bluusi ja vanu roki lugusid. Esimeses ranna baaris olev laiv bänd mängis maailma kõige koledama Püha öö esituse mida ma kunagi kuulnud olen!!! Inimesed olid muidugi kella 7:30st seal buffeel olnud ja täiega tantsuhoos ja purjus nii et meil oli people watchin galore ja super lõbus õhtu lõpuks. Järgmine hommik pidime 5:30 tõusma sest plaan oli vaala vaatlusele minna. Õnnnnneks Thilak sai selle canceldada ja meie veetsime järgmise päeva oma hubases hotellis voodis vedeledes ja raamatuid lugedes. Suure rõõmuhüüdega võtsime vastu ka paduvihma, nii et täiuslik 25detsembri hommik.

Hiljem viisime Thilaki jõulu lõunale ja ta rääkis oma lastest ja mismoodi Sri Lankal oli kui tsunami 2004 aastal siit üle käis. Õhtul kobisime vara magama sest 5:30 wake up call oli vaja ikkagi vaalade vaatluseks ära teha.

Kirjutan kohe varsti järge praegu meie armas naaber /manager kes siin tree house eest vastutab (see on meie teine peatuspaika peale The Three hotelli ja saabusime siia täna) Mrs Ira tõi meile just õhtusöögiks karrit..

ilusaid pühi kullad!

1 comment:

Laura said...

Kui imeline, et saan juba natukene muljeid lugeda! Igatahes elan täiega kaasa ning ootan juba uusi muljeid. Kallid.