Wednesday, September 21, 2011

Martinville, Quebec

Nüüd tuleb eriti pildi rohkem postitus sest Andrew ja Cynthia maamajas oli lihtsalt niii palju pildistada ja ma ei raatsi midagi välja jätta. Andrew on siis Morgani boss, kellega ta juba Macaus koos töötas ja nüüd siis ka Cirque jaoks ja Cynthia on kunagine balletti ja moderni tantsija ja praegu töötab Crique jaoks koreograafina. Martinville on väike linn umbes 2,5h Montrealist väljas ja oma maja ostsid nad 7 aastat tagasi. Maja ise on muidugi uskumatu. Alustame sellest, et see on 109 aastat vana ja asub täpselt linnakese kiriku kõrval ehk siis need 102 aastat mis Andrew ja Cynthia seda ei omanud..elas majas tolleaegne preester. Pluss maja alumine korrus oli algselt kõik üks suur ruum köögiga, kus siis kunagi peeti linna tähtsamate ninade kogunemisi ja toidetid väeteid jne jne. Majas on 7 magamistuba (!!) pluss terve alumine korrus söögitoa, elutoa ja maailma hubase köögiga. Kogu maa, mis neile ümber maja kuulub on aga eriti äge..lisaks korda tehtud aiale on neil veel aia "metsik" osa, kus kasvab kohe päris oma metsatukk ja saab seeni korjata ja teises nurgas veel väike aed, kus nad juurvilju kasvatavad. Ausalt terve esimese päeva käisin fotokaga ringi ja ainult ohkasin kui amazing kõik on.. Cynthia vanaisa oli väga rikas mees prantsusmaal ja kui ta suri siis jäi tema kolmekordne maja, mis oli täis ainult kõige kallimat antiiki ja disani lastelastele. Sellepärast on Cynthial ka täiesti originaal vanu imelisi mööbli esemeid ja see maja on nii suur, et iganurga peal jätkub avastamist. Mis seal ikka hakkan piltidega peale:

elutuba:


vana orel oli majas olemas kui nad sisse kolisid:


vaade elutoas söögituppa:


söögituba:


järgmised on kõik erinevate nurkade alt köögi pildid:








koridoris oli üks eriti ilusti sätitud raamaturiiul:


Nüüd jõuame teisele korrusele, kus on magamistoad:










emme vaaata, mis seinas oli!




Cynthia kogub vintage ajakirju ja tal on maksimaaaalne kogu 50date ja 60date Elle ajakirju, millest osa oli raamitud:


Oleme tagasi all korrusel ja see on köögi kõrval asuv veranda:



Nii nüüd siis tulevad õue vaated ja aed:





tegelane peenralt:


ja see siis isiklik metsatukk:


kus sees asub selline pesa (mis praegu oli küll maha võetud sest ilmad on külmaks minemas):




Õhtul tegime lõket ja imetlesime järve:




Sellest kuidas me pühapäeval õuna farmis käisime teen vist eraldi posituse sest ka ju põhiliselt pildid ja pikaks hakkab kiskuma see postitus..

See on üks ekstra nunspel preili nimega Sid:


Üks asi veel ennem kui lõpetan. Kui õhtul magama hakkasime minema siis ütlesin Morganile, et olen kiiinnndel, et selles majas peab kummitama sest see on lihtsalt idaalne maja selleks..palju tühje tube, palju vana mööblit ja palju natuke õudset ajalugu (sest no kuulge 100 aastat tagasi ja preestrid..õudusfilmi materjal ju) ja Morgan, kes hakkab kohe kartma muidugi riidles ja ütles, et ta ajab mind öösel üles kui vetsu on vaja sest minu süü, et ta nüüd mõtleb sellele. Igatahes hommikul hakkasin sellest Cynthiaga rääkima ja no loomulikult mul oligi õigus..et teinekord kui nad kodust ära lähevad panevad teleka kinni ja poest tagasi tulles telekas mängib..ja mis veeeel hullem..nende eelmine koer oli 80kilone suuuur njuufa kes alati maru rahulik..ja ühel päeval lihtsalt poole unepealt hüppas püsti ja hakkas lakke vahtima üksisilmi..vahtis umbes 15min järjest ja ära ei tuld kui kutsuti ja siis järsku jooksis kõigest väest õue ja keeldus nädal aega esikust edasi tulema..huhuuuuu..niiii põneeev ju! ja üks äge asi veel, millest ma kahjuks pilte ei teind oli see, et kui nad renoveerima hakkasid leidsid igaltpoole kappidest ja liistude alt vanu vanu pühakute pilte..Cynthia jättis need igaksjuhuks kõik alles omale kohale.

nii nüüd ma natuke tegelen muude asjadega nagu näiteks keset tuba tantsimisega sest just saime kindlaks, et lähme nädalavahetuseks New Yorki !! jeeeeeee

2 comments:

Helen said...

ihihihihhhh spooky spooky mõnusad õuduka jutud, hea et cynthia neid enne magama minekut teile ei rääkinud :) vahvat new yorki teile! kallipai

laura said...

nii kipa! ja mulle meeldib su Eestist eemal olija sõnakasutus: just saime kindlaks :)