Saturday, September 17, 2011

Montreal vol2

Selle nädalavahetyse oleme 2,5 tundi Montrealist väljas ühe Morgani bossi maamajas..mis on USKUMATU! ausalt ma pole niii vinget maja ja sisekujundust, mis on nii palju antiiki ja ägedust täis vist kunagi näinud. Tegin terve päeva pilte, nii et need jõuavad teieni kohe täiesti eraldi postitusena sest ei tahtnud telefoniga pildistada aga fotoka juhet pole kaasas. Muudest igapäeva uudistest nii palju, et viimase kolme päeva jooksul olen veel palju jalutanud, pargis päikese käes raamatut lugenud ja mis kõige põnevam oma esimeses Bikram jooga tunnis käinud. Neile, kes ei tea, mis Bikram on siis see on jooga, mida tehakse kuumas ruumis (40kraadi kui ma ei eksi) ja tund kestab 90min..ja need olid kõige raskemad 90min üle pika aja. Esimene kord peaks su eesmärk tegelikult olema lihtsalt seal ruumis püsida 90min ja nii palju kaasa teha kui jaksad aga no ma ei saanud ju nii nõrk olla ja ikka tegin koguaeg kaasa kuni viimased 20min tuli selline totaalne jõuetus sest keha ega mõistus pole sellise ekstreem kuumuses võimlemisega lihtsalt harjunud. Järgmine päev muidu kõik võimalik ja võimatu valutas aga läksin ikka vapralt uuesti ja lihtsam küll ei olnud :D peale kahte päeva oli kõik niiiii valus, et arvasin et peaksin ikkagi kehale natuke puhkust andma ja reedel tundi ei läinud..sest no kui käia on valus siis on pisut nüri Montreali ju avastada. Nüüd oleme nädalavahetuse siin maal ja esmaspäeva olen raudselt joogatamas jälle sest tegelt on see ikka mega mõnus trenn ja saan aru küll, et tuleb lihtsalt natuke kehale harjumiseks aega anda.

Usinasti kinos oleme ka käinud. Seda igatsesime pea, et kõige rohkem hispaanias elades, et kinos ei saanud käia. Kõigile filmidele nad ju armastavad peale lugeda ja meie linn hispaanias on nii väike, et nad ainult inglisekeelesed filmi ei viitsi üldse näidata. Nii me pidime koguaeg kas arvutist tõmmatud või hiinlastelt ostetult kehva kvaliteediga dvd'lt oma filmi vajadusi rahuldama. Siin aga on ju 3D ja IMAX ja kõik jutud..niii mõnus!







hommikul Montrealis välja sõites tegin ka paar pilti:






Ahsoo üks asi veel..see inglise prantsuse keele teema on ikka hämmastav ja kadedaks tegev. Ma mõtlen see kuidas inimesed on sujuvalt kaks keelsed ja suudavad rääkida mõlemat keelet nii hästi. Tänaval ma ütleks, et kuuleb pooleks nii inglise kui prantsuse keelt. Poes teretavad kõigepealt prantsuse keeles aga siis lähevad kohe üle ideaalsele inglise keelele kui sa Bonjouri asemele Hello ütled. Ükspäev sõitsin metroos grupi pubekatest tüdrukute kõrval, kelle vestlus käiski korraga kahes keeles täiesti suvaliselt ühelt teisele üle minnes..nii äge! Ma ei hakka üldse muidugi ponnistama praegu, et prantsuse keelt õppida sest tahaks oma hispaania keele ennem natuke kindlamaks saada aga Morgan rääkis endale töö juures keeletunnid välja ja alustab jaanuaris kolm korda nädalas 45min prantsuse keele tunde. natuke olen küll siis kade kui ta hakkabki oskama seda keelt ju! aga ma siis lihtsalt teen väikse "joey speaks french" ja ütlen talle Oh, de fuff!

ei suuda ikka ja pean teile paar telefoniga tehtud sneak peak pilti majast ka näitama..


selline "tagasihoidlik" aed



siinkohal ma taltsutan ennast ja ülejäänud maja muljed tulevad mõne päeva pärast.

Nüüd aga tuleb magama minna sest homme viiakse meid kohalikku õuna (tahaks farm kirjutada sest ei tule meelde kuidas eesti keeles öeldakse selle kohta kus palju õunu kasvab?) pole õuna aed ju? no selline suuuur õuna aed :D ja siis veel on selle suve viimane grillimine ka plaanis..või no meie jaoks on piisavalt grillimist hispaanias ees veel aga kanadas on asjad ikka väga sügisesed.

kallid paid.

1 comment:

Helen said...

ooiiii kui mõnus lugemine oli ja sinu poolt mõnus kirjutamine :) sõin siin rahulikult pannkooke moosiga ja lugesin kohe mõnuga :) kallipai