Tuesday, February 28, 2012

Day 13

Tähelepanekutest nii palju:

* nad raiskavad siin nii palju vett, et seda ei saa sõnadega kirjeldada. Muru ja lilli kastetakse vähemalt korra päevas ja ikka nii, et kõnniteel on loigud. Kord nädalas käiakse voolikuga kõnniteed ja maja esine trepp jne üle. Väga ilus muidugi et rohelust on aga reaalselt asume me ju kõrbes nii, et võite ise ettekujutada.

* Dubai on ülimalt mitte koerasõbralik linn. Peamiselt on see seotud islami usuga. Suurest huvist googeldasin ükspäeva pikalt ja sain teada, et moslemitel on põhimõtteliselt keelatud koeri lemmikloomana pidada (jahiks ja valvuriks võib) aga koer ei tohi kunagi olla samas majas kui inimesed. Nimelt pidavat Koraan õpetama, et koer ei ole spirituaalselt puhas loom (misiganes see tähendab) Nii ei ole ka inimene, kes koera sülje või karvadega kokku on puutunud spirituaalselt puhas ja ei saa palvetada. Mõned ekstreemsemas artiklid, mis leidsin ütlesid, et koerad on made out of the spit of Satan. Mille peale Morgan muidugi kutsub Mate nüüd spit of Sataniks. Ühesõnaga kuigi Koraan pidavat õpetama, et kõiki loomi tuleb armastada ja kaitsta siis koeri ta moslemitel pidada ei luba. Ja kui sa siis ikkagi koera võtab vähendab see drastiliselt sinu heategude arvu ja pärast afterlifes on jama. Igapäevases mõttes ütleks ma pigem, et moslemid ei salli koeri või sellise mulje on mulle kohalikud jätnud. Seevastu inimesed, kes Indiast pärit lihtsalt paaniliselt kardavad koeri. Paar päeva tagasi suutsime Mate'ga täiskasvanud mehe heledal häälel kiljatama panna ainult sellega, et astusime liftist välja ja tema tuli ümber nurga. Nad ikka tõeliselt kardavad koeri. Selle kohta lugesin jällegi, et kuna Indias on niiiiiii palju hulkuvaid koeri, kes on väga ohtlikud siis seal kasvadki üles koeri kartma. Ühesõnaga ei ole Dubais lubatud koertega käia ei suuremates parkides ega isegi paljudel tänavatel. Fänsimad elamurajoonid samuti keelavad koeri pidada. The Greens, kus meie elame ongi üks kõige koerasõbralikum koht. Mate'l on juba väga palju uusi sõpru ja üleeile saime teada, et meist 7min kaugusel on üks plats, kus iga õhtu dog date ja kõik oma koeri mängima viivad. Mate igatahes müras ennast hingetuks eile. Asi ei ole tegelikult hull sest ega me ei peagi temaga ju kesklinna jalutama minema aga lihtsalt Euroopaga võrreldes on suhtumise erinevus märgatav. Õnneks siin meie lähedal on tervelt kaks kohvikut, kuhu koeraga minna võib ja ühes toodi Mate'le isegi jääga vett :) Muidugi nagu tavaliselt ikka, inimeste nimesid ma ei tea aga tean, et meie ümbruses elavad kuldne retriiver Jackie, taks Calvin,shih tzu Maverick, pekingipalee koer BimBim, hundi/kolli segu Sascha, buldogid Dutch ja Cougar ja maailma armas 4 kuune segavereline Chaplin :D

* Dubai on natuke imedemaa sellepoolest ka, et siin ei pea ju makse maksma aga samas on kõik mega puhas ja korras ja autoteed on superkvaliteediga ja midagi ei lagune kuskil ja iganurga peal keegi peseb,niidab,valvab. Võiks ju arvata, et võimalik on üks või teine. Kas kõik on korras ja maksad palju makse või vastupidi. Siin aga sheik maksab sellised asjad kõik oma rahast. Samamoodi töötab ka politsei otse sheiki all. Sugar Daddy!

Meie tegemistest veel nii palju, et neljapäeva õhtul oli Morganil üks lumelaua event Ski Dubais. Ilmselgelt ei hakka ma raha maksma, et minna lumesisse mängima aga korraks tahtsin ikka seal ju ära käia, nii et see oli ideaalne võimalus.



Nädalavahetusel käisime rannabaaris lunchil ja kinos Iron Ladyt vaatamas ja päevitasime kõvasti "tagahoovis":



Kui välja arvata paari päeva tagune liivatorm, on ilm olnud imeilus.Laupäeva õhtul käisime rannas jalutamas:



Töö otsingud edenevad tasapisi. Olen saanud kokku kahe event management firmaga. Ühega neist täna hommikul. General manager oli lahe iiri mees, kellega jutt klappis. Kuigi ta ütles, et praegu tal väga budgetit pole, et mind palgata siis pakkus, et võiksin assistantiks olla järgmisel suurel evendil. Siin on märtsi alguses suur nelja päevane Boat show ja tema vastutab terve selle Vip ala eest, kus alkot pakutakse. Ta arvas, et kui mulle meeldib ja koostöö klapib siis võibolla kuidagi midagi mõtleks välja kuidas mulle ikkagi viisa teha ja edasi kasvõi projektipõhiselt töötada. Neljapäeval saan temaga uuesti kokku ja lähme sadamasse vaatama seda, kuhu Vip ala tuleb ja ta räägib lähemalt, kuidas ma aidata saaks. Nii et põnev! Viisat lähen ka see nädal pikendama siis on mul kuni 14april rahu majas ja fingers crossed, selle aja peale natuke selgemad lood. Järgmine nädal peaks olema veel üks kohtumine väga cooli firmaga nii, et ootan seda ka juba. Saatsin siin nädal aega CVsid ilma vastuseid saamata nii, et mingigi liikumine tekitas kohe suuri positiivseid emotisoone. Igatahes luban, et hoian teid kursis. Homme on meil kino date ühe rootsi tüdruku ja tema peikaga. See tüdruk on siin stilist ja ühe ajakirja moetoimetaja nii, et loodan uue laheda tutvuse saada :)

saadame kõigile kallistusi!

2 comments:

kaire said...

Tsauki kulla, kuule vaga tore, et too potensiaalid on valja ilmunud ja vaga nome et neile spit of satan ei meeldi...
kalli, kaire

grete said...

need koraanimehed on ikka täitsa lollid :D

ups.. ma loodan et sind maalt välja ei saadeta sellise kommentaari peale (mis siis et see minult tuli)