Tuesday, June 8, 2010

.. ja õues on maailmalõpp

päris päriselt..ärkasime täna kell 7 sest õues oli nii valju müra, et ilmselgelt maailm hakkas otsa lõppema..ja nüüd on juba nii kuskil 5 tundi järjest sadanud kõik maailma vihm ja nii valjut müristamist ma pole kuulundki..kohe varsti saab tänava peal veesuuskadega sõita vabalt..lisaks eelnevale on kell nüüd 12 ja õues on pime..nii pime et toas peab tule põlema panema..kössitan diivanil teki sees ja otsin seda sihikindluse kübet, mis mind tunni ajapärast joogasse sunniks minema..väga keeruline olukord! aga vaikselt jääb vihm vähemaks nii et lootus sureb viimasena.. ja vihmavarju mul ei ole sest Mate näris selle katki ükspäev kui me kaua ära olime kodust..

tegelikult tahtsin ma kirjutada ühest asjast hoopis.et näiteks kas te teadsite, et niii palju hiinlasi kardab koeri, et see on lausa napakas.. ma olin seda juba ennem tähelepand aga nüüd kui palju Matega jalutan läks asi nii veidraks, et pean teiega jagama..no esiteks olen mina täieesti see inimene kellele tuleb "oiii kui ilus kutsuuu" peale kui mõnda koera näen ja otsin kohe võimalust kas saaks talle pai teha..isegi kui ma pole kindel kas ta on kuri või mitte..ja meie majas on mul juba kaks koerast sõpra, kes lähevad liftis nii rõngasse kui mind näevad..aga olen selle pooleteise nädala jooksul, mil Mate meiega on näinud võibolla 4 inimest, kes naeratavad tema poole kui jalutame..rohkem on juhtumeid, kus nimesed hüppavad eemale temast..või seisavas surmahirmu näoga teisel pool tee äärt ja ootavad, et me mööda läheks..palun vabandust aga kas te nägite, milline Mate välja näeb..ma saaks veel aru kui oleks suur ja hirmuäratava välimusega loom..Mate on karvane lontrus nunnupea, kes keel väljas tuterdab mul kõrval rihma otsas ja tavaliselt isegi ei vaata mööduvate inimeste poole..ja ikka nad kardavad teda ??!! ükspäev Morgan hakkas temaga õue minema ja sattus liftis ühe sellise hulluga koos olema..tädi läks näost valgeks kui nad lifti astusid ja surus ennast vastu seina teise lifti otsa..ja Mate isegi ei kipu nuusutama inimesi kui nad ise temaga mängu ei alusta..ja igatahes Morgan proovis teda alguses rahustada, et ta ei ole kuri aga tädi värises ja umbes nuuksus juba ja siis Morgan arvas, et ta on ikka loll ja ennem kui tädi hakkas liftis välja minema siis Morgan tegi talle seljatagat AUH..ja tädi kiljatas ja jooksis minema..hahahahha..Morgani naljad on muidugi ka ülematatud! Eile sattusin jalutades koolist mööda kui lapsed just lõpetasid..ja Mate oli ilusti mul kõrval ja rihma otsas ja väike poiss nii 8 aastane pisitis röökima kui temast kõnniteel mööda läksime..no ma ei saa aru ausalt ka..see ei ole ju võimalik, et kõiki Macau hiinlasi on lapsepõlves koer rünnanud ja nüüd nad on saikod..ma arvan et nad on lihtsalt saikod..ja need kellel on koerad, need ei lase kunagi teiste koeri nuusutama neid..meil siin kodu ümbruses on niii palju koeri ja nad alati kukuvad ära rebima oma koeri kui teine vastu tuleb..mõned mitte hiinlased, kes ei ole peast soojad on meile nüüd tuttavad ja Mate saab nende koertega mängida..sest no kui ma arvaks et Mate nende koera kõrri hüppab siis ma muidugi ei lasekski teda nuuskima ju aga Mate on 7 kuune ja tahab ainult mängida ja ma pole veel kordagi isegi kuulnud, et ta hauguks..ühesõnaga see teema on mind sügavalt segadusse ajanud, et mis neil täpselt viga on..


muud põnevat ei olegi praegu rääkida..Morganil on nüüd 6 päevane töönädal, nii et vabad on ainult esmaspäevad..see esmaspäev juhtus olema nii mõnus ilm, et läksime lihtsalt Hard Rocki bassu äärde mõnnatama ja ei teinud mitte kui midagi kasuliku..






ahsoo ja Hong Kongis mängib praegu minu kõigiaegade kõige lemmikum muusikal Chicago ja laupäeval või pühapäeval lähen ma seda vaatama..võib juhtuda, et Morgan peab tööl olema, et siis ma kutsun kellegi teise..võibolla ühe tantsutsiki..käisin nendega reede õhtul dinneril ja dringil ja oli täitsa lõbus :) ootan juba nii väga..olen seda küll 4 korda näinud..kõik korrad kui Kairel New Yorgis külas käisin läksime seda vaatama aga Hong Kongis mängib vist UK cast kui ma õigesti mäletan..igatahes põnev põnev..

ok ma teeskeln, et olen veekindel ja lähen viin selle meie hirmuäratava lõukoera, kes õue nurub, jalutama :)

kallidpaid

p.s. käisime nüüd õues ära ja ma sain teada uue asja..Mate armastab vihma ülekõige..ta läks niii pöördesse kui õue jõudsime ja loomulikult püherdas märja muru peal ja hüppas kõhuli igasse lompi ja tegi korraliku tsirkust..nunnupea!

5 comments:

isiil said...

mulle meeldib selle sissekande suund - kõik hiinlased on saikod :D hahaha... ei aga vähemalt jagub põnevust ja uusi tähelepanekuid, mida on hea siin mitte nii ekstravagantses Eestis lugeda:) muah!

Laura said...

einoh kõik ei ole juu..aga palju käivad mulle küll ajudele oma koerte hirmu ja pideva jõllitamisega.. (a)

Helen said...

12 points gooooes to ..... MORGAN!!!!!!! hiinalsed on vist jah mingi imeliku kasvatuse saanud koerade suhtes :D

grete said...

eino mina ei tea.. see mate tundub ju küll üsna kuri.. :S vaata kui suur ta on ja nii kurjad silmad.. :/ ei tea ei tea kuidas te üldse julgesite nimodi võõra koera enda juurde lubada.. :(

kaire said...

Hiinlased pidid ju sööma koeri õhtusöögiks nii et võib-olla nad kardavad lihtsalt elus koeri :)... hoia aga silma peal Mate'l et keegi näljane hiinlane pihta ei pane! Kalli, kaire