Saturday, April 30, 2011

me encanta Barcelona

no ma olen ikka eriti kaua venitanud seda kirjutamist siia nüüd..kas keegi peale mu kalli ema veel käib ka siin üldse? et ma lihtsalt selleks küsin, et siis äkki see motiveerib mind tublim olema.. muidu meil on siin kõik triksis traksis..Morgan on nädal aega ära nii, et chillin oma loomaaiaga ja teen pikki jalutuskäike ja õpin keelt..vahepealt oli meil siin lihavõtted, et Semana Santa..ehk pühakute nädal (see nädal, mis lõppeb lihavõtte pühadega) ja hispaanlastel on 4 mõnes regioonis lausa 5 päevane "nädalalõpp" ..seoses sellega sain ka väikse preview, milline see suvi siin meil rahva rohkuse mõttes välja nägema hakkab..KÕIK majad meie tänaval olid rahvast täis ja elu kees koguaeg isegi siin meie rahulikuks rannaäärses rajoonis..lastel oli koolivaheaeg nii, et need toodi ka kõik kaasa, et nad saaks kella 12 öösel õues joosta ja karjuda ja jalgpalli vastu garaazhi uksi taguda..ühtegi parkimis kohta pold ei meie tänaval ega ümbruses vaba ja restoranid olid koguaeg rahvast täis..seekord olid turistid küll põhiliselt hispaanlased..näiteks inimesed Madriidist omavad siin tihti suvemaju..aga mõned muud rahvused olid ka ikka rannas esindatud..neil kahjuks ilmaga ei vedanud sest pool sellest nädalast oli sopmus ja vihmane..meie aga otsustasime oma vaba nädalalõppu ära kasutada minu kaua igatsetud plaani täide viimiseks ja sõitsime Barcelonasse. Päris mitu nädalat järjest on nüüd Morganil nädalavahetustel showd nii, et see oli meie ainus võimalus ja kuigi ilmateade lubas ka Barcas vihma. ei lasknud me ennast heidutada. Meie juurest Barcasse on 6h autosõitu..nii et neljapäeva õhtul viisime Sebastiani ühe Morgani sõbra juurde külla ja reede kell 8 hommikul pakkisime ennast ja Mate autosse ja hakkasime minema.. üks Morgani hea sõber elab Barcas ja tema pool ka ööbisime..ja no Morgan ei olnud tal paar aastat külas käinud ja ta teadis, et tal on mingi päris äge korter vist aga selleks, mis ma nägin ma küll valmis polnud.. Morgani sõber on rootslane, kes mängib Barcelona meeskonnas käsipalli..ja mulle brand new information aga käsipall on siinkandis üsna populaarne (mitte midagi võrreldavat jalkaga muidugi) ja Barcelona FC väga kõva tiim..ehk siis las ma mõtlen,kas see kutt elas Barcelona kesklinnas kahekorruselises korteris, millel on oma isiklik tagahoov:



ahh kui te siit pildi pealt päris hästi aru ei saa siis seal nurga taga katuse all on veel jaccuzi..I KNOW!

mitte ainult ei saanud ma nädalavahetust ühes oma lemmiklinnas..mitte ainult sadas vihma ainult natuke hommikul ja saime ülejäänud aja päikese käes mõnuleda..sain veel õhtul jaccuzis veini juua ka..sometimes life is just perfect!

Barcelona ise oli täpselt nii maksimaalne ja natuke veel paremigi kui ma mäletasin..laupäeval käisime lihtsalt sihitult mu lemmik linnaosades ja sattusime ägedatele turgudele ja trügisime rahvamassides (sest siin oli ju ka semana santa). Mitmeid aastaid ehitatud härjavõitlus areen ei saanud ennem valmis kui eelmine aasta Cataloonia regioonis härjavõitlus ära keelati ja nii ehitati uus areen ümber hoopis eriti cooliks kaubandus ja meelelahutus keskuseks:



Õhtul käisime ilusas ja väga heas kalarestoranis söömas ja pärast chillisime tagaaias poole ööni..pühapäeval aga laenasime Morgani sõbra üliilusa Vespa ja kimasime sellega ringi nagu väiksed nunnud munapead kunagi:



Näitasin Morganile, kus ma elasin kui siin suvesemestri õppisin ja kuigi Morgan on mitu korda Barcas käinud siis polnud ta näiteks kunagi Sagrada Familiat näinud nii, et sõitsime sinna ka..ja sõime plazal jäätist ja siis sõitsime sadamasse ja sõime veel häid asju ja jõime sangriat ja niiiiii hea oli olla, et üldse ei tahtnud pühapäeva õhtul veel koju sõitma hakata..aga Morganil oli vaja esmaspäeval juba ratta otsa saada ja trenni teha nii, et valikut polnud..



igatahes süvenes mu Barcelona armastus veel väga väga selle nädalalõpuga, nii et uue tuhinaga tahtsin kohe keele tundi peale vaheaega.. paid teile kõigile ja tulge külla!

p.s. ahsoo ja siis veel, et tegin shokolaadi cupcake toorjuustu kreemi ja maasikatega ja need olid niii ulme head, et te peate juba ainult nende pärast siia tulema!

8 comments:

Laura said...

Mina olen ka siin ikka. Loodan,et k2isite ikka neid imeh2id burgereid Cavaga soomas. V6i siis l2hme j2rgmine kord koos?

Laura said...

ma muust ei rääkinudki kui, kuidas me ikka sinuga ennast esimese Barcas oldud tunniga svipsi jõime..otse bussijaamast! :D kahjuks see oli pühade puhul kinni aga võibolla ongi õigem jah, et lähme parem koos! oehhhh kuidas ma sind igatsen..ausalt ka!

laura said...

ahaa, täiendan kommenteerijate rida veel ühe ilusa nimega :)
lugemas käin ju koguaeg ja Hispaaniasse tuleks ka...aga millal, seda ma veel ei tea.

Laura said...

ma vist panen nüüd siia keelu peale, et kui su nimi pole Laura siis ei saa arvamust avaldada või peab lihtsalt oma nime ära muutma :D

p.s. Laura aga Terje ja Merli ka muudkui räägivad et tulevad..kolm inimest mahub mul magama küll nii, et kalpitage oma plaanid nüüd kokku kiirelt!

Kerli said...

Mulle nii meeldivad su hispaania lood ja alati sa suudad mind ajad igatsema Hispaaniat selle rõdul kohvitamisega jutuga:)

kaire said...

Tsauki kulla, mina loen ja vaatan pilte ka :)... barcelona on uks taielik lemmik ja seal voib taitsa age olla natuke aega elada... Beatriz utles et laks igavaks parast pikka aega aga noh ta vordles ju new yorgiga - igal pool laheb new yorgiga vorreldes igavaks:)... loe seda raamatut kuidas barcelona mere aarne kirik ehitati mis ma soovitasin kui tuleb linna jargi isu... kalli, Kaire

Kriss said...

Tsau Laura
No mina ju ka loen:):):) Ja veel emps nyyd teab, nii et võin siia ka kirjutada- et varsti näeme- JEHUUUUU!!!!!

Nyyd aga läheme empsiga tennise trenni andma- Emmat ja Erinite kahjuks ei ole!:)

Kallid
K

grete said...

mina ka loen! olen kuulnud et ka inku ja eero loevad! niiet pole sul mingit vabandust siia mitte kirjutada! :)

Grete (also known as laura..? sest nii vist on kombeks siin komentaariumis)