Thursday, February 16, 2012

Day 1

Teisipäeva hommikul Riia poole teele asudes (sest sealt läks mu lend ja otsustasime Tallinn-Riia parem autoga sõita, et Mate'l vähel lendamist oleks) olin muidugi super ärevuses aga kuna mul õnnetus päev enne Eesti külmale alla vanduda siis olin ka tatine, köhisin ja omasin palavikku. Õnneks läksid kõik paberid ja tollid ja ettevalmistused suhteliselt sujuvalt ja 2,5h enne lendu andsin Mate üle ja siis kobisin oma gate ootama. Päev otsa oli adrenaliin koera asju ajades nii kõrgel olnud, et külmetus ei tulnud meeldegi aga kui siis kõik tehtud ja pingelangus, tahtis peavalu mu maha murda. Lend oli küll kõigest 5,5h aga mingil arusaamatul põhjusel olin ma sattunud lendavasse sõimerühma sest KÕIK inimesed olid imikute kuni 5 aastaste lastega!!! Lapsed on elu õied ja nii aga nad oleks tõesti võinud see lend kuskil mujal õitseda. Minu taga istus poiss, kes terve lennu jalgadega togis mu istet ja mu kõrval ema, kelle laps a) ei tahtnud dubaisse minna b) katsetas kõigi maailma inimeste kannatust c)... no ühesõnaga ta hüsteeriliselt röökis mitu tundi..ja ma ei räägi et natuke nuttis vaid rööökis sellel sagedusel, mis ammu juba ajule haiget teeb. Igatahes nii ma seal keskel surin ja mu plaan, et magan terve lennu ja Dubaisse jõudes olen haiguse välja maganud ei toiminud üldse. Kohale jõudes oli ikkagi nii hea meel aga vara veel rõõmustasin! Esimene stop oli siis neile, kes turisti viisaga tulevad (loe: 6le lennukitäiele inimesele korraga) silmade scan. Et oma imelisi silmi neil scannida lasta seisin esimeses järjekorras umbes tunni ja 40minutit. Scannisin ära ja siis läksin passijärjekorda, mis kestis veel umbes 40 minutit. Viimased 20 minutit ma tahtsin lihtsalt kohe suurest väsimusest nutma puhkeda. Morgan, kes alati igalepoole hiljaks jääb tahtis mind rõõmustada ja tuli seekord lennujaama varem! ja ootas seal siis kokku 3h. Tore oli see, et kõik need hirmujutud, mis lugenud olid ala alla 30nesed vallalised naised ei saagi sisse riiki mõnikord jne vähemalt minu puhul küll paika ei pidanud. USA piiril on mul alati palju rohkem küsitud kui siin ja kui järjekord oodatud läks minu osa väga kiiresti. Igatahes koju jõudsime kohaliku ajajärgi kell 5 ja Mate toodi ka meile 20min peale koju jõudmist ära. Ühes tükis ja liputava sabaga!

Minu piirituks "rõõmuks" pole meil magamistoas veel kardinaid nii, et uinumine kell 5.30 ostus pisut keeruliseks. Morgan saigi ainult 2h magada ja pidi siis tööle minema. Õnneks oli väsimus ikkagi nii suur, et kustusin. Eile oli mu enesetunne nagu okeim nii, et toimetasin siin uues kodus (panin koledaid lampe ja muid asju kappidesse peitu :D ) ja jalutasin koeraga kodu ümbruses ja käisin toidupoes. Korterist ma veel pilte ei pane. Andke mulle natuke aega seda kuidagi kodusemaks muuta ja siis näitan. Küll aga võin demonstreerida vaadet meie rõdult :)


Maja ümbrusest lähen küll teen varsti pilti. Siin on väga mõnus. Palju rohelust ja maja taga on meil kinnine sisehoov, kus lastemänguväljak, korralik bassein lamamistoolidega, grillimisala jne. Ja väga mõnus gym on ka majal, tahan juba, et tatt mu peast ära läheks ja seda kasutama saaks minna. Eile nägin juba palju inimesi koertega jalutamas nii, et Mate'le leiame ka sõpsid. Hästi üli väga puhas ja korras on kõik aga selle eest muidugi hoolitseb igal nurgal vähemalt kolm kojameest/valvurit/töölist. Eile kaugelt vaatasin, et mis see pargitöötaja riietes meest keset muru kükitab ja üli pingsalt maad uurib..ta lõikad väikeste kääridega muruliblesid, mis olid julgenud teistest kiiremini pikaks kasvada!!! :D

Õhtul ajasime ennast veel korra kodus välja sest Morgan tahtis mulle ikka ühe neist ulme kaubanduskeskustest ära näidata. Tegelt meil oli vaja teetasse ja paari froteerätikut. Meist 5min autosõidu kaugusel asub Mall of Emirates, mille keskel näiteks on Dubai mäesuusa baas!!!! Jah nad siin maksavad raha, et minna klassist ümbritsetud suuuurde lund täis ruumi, et seal mäesuusatada ja lumelauatada ja kelgutada!!! niii sürr! Samas ruumis on veel väike eraldatud ala, kus elavad päris pingviinid ka, et noh oleks ikka peenem värk!! ja seal sees saad rentida sellise alpimägikülastiilis toakesi ja siis ööbida seal -5c sees ?!?! tahtsin neile kõigile öelda, et ostke pilet ja sõitke Eestisse ja üli palju odavamalt saate koguaeg -20 ja lume sees olla. Suusabaasi kõrval oli selline mägiküla stiilis kohvik ka, kus kaminate sees olid led ekraanid, kust näitas kaminatuld :D igati romantiline! Me olime keskuses ainult tunnikese aga mulle tundub, et seal olid KÕIK poed, mida ma kunagi oma elus näinud olen pluss veel kõik mida ma näinud ei ole ka! Tegelt ka ükskõik, mis firmad, mida olen näinud usas või eestis või hispaanias või londonis..kõiki neid nägin seal. Lisaks siis veel Saks 5th av kaubamaja ja Debenhams seal sees! Ühesõnaga sinna ma enam tagasi ei lähe kui just raha käruga kaasa ei saa võtta :D või no kui mul just seletamatu kelgutamise isu tuleb siis lähen..MITTE!

Talvevõlumaa Dubai moodi:


Kõiki võimalike luksus autosid olen ka näinud juba muidugi. Ja palju casper the ghost moodi riides kohalike (suure valge lina all ja valge pearätikuga mehi) Aga Morgan ütles, et neid näebki koguaeg igakell restos või kaubamajas sest tööl nad eriti ei käi. Küsisin, mis nad siis teevad aga siin pidi näiteks nii olema, et muidu firmat alustada ei saagi kui sinu firma 51% omanik ei ole kohalik! Nii, et nad kõik lihtsalt chillivad ja omavad kõiki asju! Palju palju eurooplasi on ka, eriti siin meie kodu ümbruses jalutamas. Ootan juba nii väga, et kõike muud avastama minna.

Kahjuks see eilne ülepingutamine ja mitte teki all olemine pani ikka täis põntsu ja täna tunnen ennast eriti halvasti. Nuuskasin oma nina tulipunaseks ja olen teki all. Pean veel ennast ainult apteeki ajama varsti sest puhtalt tahtejõust see külmetus vist üle ei lähe. a muidu õues on +26c! Kallid ja paid teile ja varsti kirjutan jälle!

p.s. Kui te tahate postituvi teel kallistusi saata siis palun teha seda siia:

Laura Põldma
3rd Rd Al Dhafrah 2
apt. 715
The Greens
Dubai

Ja küsida võib kõike ka meie kodutelefoni numbril (mobiili veel pole) +971 445 80576. Helista mulle, mõtlen vaid Sulle!

4 comments:

Laura said...

Saa ruttu terveks, siis saad juba suusatama minna! Kallid.

Liisi said...

Jee. tervitan pingviine! ja Mate'i ja Normsi! ja sulle saadan glitterdavaid südameid:) saa terveeeexxx muzimuzi irw!

Anonymous said...

Hei!

Nii tore jälle su blogi lugeda. Aga kaua te seal olete, et sa kohe tööle tahad minna? :)

Laura said...

Heihei!

Me oleme siin minimaalselt aasta. Ehk siis järgmise kevadeni. Tööle kiirustan eelkõige sellepärast, et eestlased saavad siin turistiviisaga olla ainult ühe kuu ja siis seda pikendada(ma veel ei tea kuidas) veel ühe kuu ja see ongi kõik! Kui ei taha hakata kuskile ülepiiri minema, uuesti turistiviisat taotlema jne siis ainus võimalus on kiirelt töö leida ja töökoht teeb siis ka kohe tööviisa. Sellepärast mul tuli takus sellega :)