Sunday, September 8, 2013

Sünnipäev väärib vähemalt kahte postitust!

Mul oli jälle sünnipäev! Okei mitte jälle aga pidu pidasin see reedel ja oli maailma tore. Sõime kooki ja kartulisalatit ja jutustasime ja sain lilli ja kingitusi. Sünnipäevad on ikka Best Thing Ever!!! Hakkasin juba neljapäeval peale tööd valmistuma, et reedene päev liiga hektiliseks ei kujuneks. Tegin juustukoogi valmis ja hakkisin kartulisalati ära ja jõin pool pudelit veini selle tegutsemise kõrvale. Nii tore :)



Aaaa ja segasin kokku oma elu esimese punchi. Töökaaslane bartender õpetas ja kuigi ma muretsesin, et ajan midagi sassi tuli lõpptulemus niiiii hea! Korralik jook oli ka muidugi- segu viskist, ginist ja shampusest :D Eelmine õhtu panin viski ja shampuse ämbrisse ja pigistasin sinna sisse 5 sidrunit, 5 laimi, 4 apelsini ja 1 greibi. Ennem koorisin nad ära ja pärast panin koored ja pigistatud viljaliha osad kõik sinna alkoholi sisse. Siis kaks purki kirsi moosi pannile + samade purkidega kaks purki vett juurde. Sinna sisse 150g suhkrut, 3 aniisi, 3 nelki ja kaks suurt kaneeli toru (appi ma just üritasin netist neid tõlkeid otsida ja üldse ei tea kas sain õigesti nüüd kirja- 3 star anise, 3 cloves, 2 cinnamon sticks) Selle segad läbi ja lased aurama tõusta aga mitte päris keema. Siis see mix ka alkoholi juurde ja 2l granaatõuna mahla ka sisse. Ja selle jätsin siis 20h seisma. Õhtul pigistasin kõik tsitruselised mahlast tühjaks ja kurnasin kogu värgi läbi sõela. Siis juurde 2 gigner ale'i ja üks pudel shampust ja võis jooma hakata. Natuke nagu sanrgia ja glögi ja veel millegi hea vahepealne sai see jook.Söögiks tegin veel vürtsikaid lihapalle ja guacamolet ja seene feta suupisted ja käisin ostsin head juustu.



Kartulisalatit sõid vist küll isukalt ainult mina, Diana(eestlane) Martin (mu Tsehhi töökaaslane) ja Morgan (välja õpetatud rootslane :D) Teised maitsesid ja olid et ooii majonees ja hapukurk koos..kui huvitav..hahaha..

See aeg kui mina valmistasin reedel sööki ette käis Morgan Ikeas ja ostis klaase juurde ja tordi aluse. Ja ühtlasi saabus koju õhupallidega. Täielik lemmik rootslane mul!


Aa aga söögiteemal jätkates otsustasime Morganiga teha ühe kuu seda food subscriptionit uuesti. Kuidagi me ei saanud ennast siin rea peale ja käisime liiga palju väljas söömas ja kumbalgi polnud söögi tegemise tuju üldse. Selle firma nimi on Kcal ja see toimib nii, et valid endale plaani ehk kui palju kaloreid sa tahad päevas ja iga hommik kell 5:30 jäetakse sulle ukse taha kott, kus on sees kõik su päevaks vajalik söök. Hommik, lõuna, õhtu + 2 snäkki. Eriti eriti mugav ja söögid on tervislikud ja suuremalt jaolt maitsvad. Ennem saadetakse sulle terve kuu söögi menüü, et kui midagi näed mis kindlasi ei on siis saab seda muuta. Meie võtsime 6 päeva nädalas plaani, nii et reeded jätsime ikkagi vabaks, et saab dinneritel käia sõpradega jne. Jube mugav on pakitud söök tööle kaasa võtta ja kuigi alguses korraga välja käia tundub see summa suur siis kui päeva peale jaotada vaatasime et raiskame kindlasti rohkem tööl väljas lõunatades ja õhtuti koguaeg süüa tellides või restos käies. Lisaks on mõnus, et Morgan saab oma vegetaar toite aga mina sain igapäev midagi head kana või kala või liha mida ma kunagi ise ju teha ei viitsi.

Selline pakk siis saabub iga hommik :

Täna oli seal sees näiteks peekoni, muna, sweet potato mix hommikuks, mingi kanaga salat lõunaks ja õhtuks on aurutatud oad ja mingi lihakaste, snäkid on täna pähkid ja värske kurgi pulgad fetaga. Ja pealegi on täiega põnev iga hommik vaadata, et mida ma siis täna süüa saan :) Peale kuu aega mitte süüa tegemist on täiega uus isu jälle kokata, nii vähemalt oli eelmine kord kui seda sama programmi kasutasime.
Eile magasime sisse, siis koristasime peo tagajärgi ja kuna üks terve kook oli veel söömata kupatasime ühed Morgani sõbrad koogile. Siis tõmbasin uue Ameerika Supermodellide seasoni ja passisin seda mitu tundi, Mate kaisus. Morgan oli entukas ja käis trennis! Kella 4 paiku mõtlesime, et prooviks huvi pärast kui palav bassu ääres on ja üllatuseks oli täiuslikult mõnus seal! Oleme mõlemad niii kahvatud ja see oli eriti tore uudis, et selline õhtune päike on täiesti talutav kui vahepeal bassus ennast kastmas saab käia. Kahju ainult, et mul kohe kohe tööl niii kiireks läheb et päevitamisest saan ainult unistada. Praegu tegelt võiks juba ette teha asju ära jne aga ma ei viitsi ju. Tüüpiline, et veel ei ole niii kiire, et motivatsiooni oleks aga pärast on nii kiire, et lihtsalt pole valikut kõik tuleb ära teha. 


Ja siis veel valmistasin kunsti meie pulmatordi kaunistusest :) Ise olen nii rahul ja igakord kui seda näen tuleb naeratus peale :) Nüüd tuleb veel kutsed ka viia raamimisse.





Okidoki mul on ju pühapäev töönädala algus, et püüan nüüd mõned emailid teele pommitada. Paid!


5 comments:

kaire said...

Tubli, et synnipaeva pidamise ette võtsid ja joogi retsept pani kohe neelud käima... Läksin valasin endale klaasi Chabli'd :)... kalli, kaire

grete said...

Tere postitus!! :)) söögipak tunub niiii ägee! Täiega nagu päkapikud ju käiksid! Iga päev on yllatus! Anna mulle nende kodukas see tundub nii lahe idee! Ma saan aru et kadriorgu nad VIST ei too asju :D aga lihtsalt uurimiseks, mis lahedaid asju maailmas on :)

grete said...

Ja kunst on ka nii iluus :) hihi

Laura said...

See joogi retsept tundus küll maailma kõige keerulisem! Loodetavasti ei tulnud kellelgi üüberpohmelli.
Sellest Kcal asjast unistaks isegi, peaks vist Eestis ära tegema.
P.S. Vaatan iga päeva pulmavideot.


Kriss said...

Mina ei saanud aega ennem seda postitust lugeda, sest ma kogu aeg vaatasin pulma videot!
Nüüd lähen vaatan jälle!